Google napokon priprema promjene u dizajnu web verzije Gmaila – nakon što su jučer mrežom počele kružiti informacije o novom izgledu i novim opcijama, iz ove su kompanije potvrdili kako rade na velikoj nadogradnji ovog mail servisa, no napomenuli su kako im treba još vremena tako da trenutno ne mogu reći ništa oko samih promjena koje pripremaju.

A ako je istina ono o čemu se spominje na internetu, uskoro nas očekuje “novo Gmail iskustvo” te bi tijekom sljedećih tjedana novi dizajn i opcije trebale postati dostupne korisnicima. Na Tech Cruncheu kažu da možemo očekivati “svjež i čist dizajn” Gmaila na webu, kao i bolju integraciju s Googleovim aplikacijama – npr. iz Gmaila bi se još jednostavnije moglo pristupati Googleovom kalendaru i još nekim aplikacijama ove kompanije.

Jedna od novosti koju bi nam Googleove web verzija trebala donijeti tijekom sljedećih nekoliko tjedana jest smart reply – korisnicima će biti dostupni automatski odgovori u replyu mailova koji će biti bazirani na sadržaju poruke, kao i zanimljiva opcija snooze koja bi trebala sakriti pristigle e-mailove i nakon određenog vremena ponovno ih pokazati.

Umjesto aplikacije Gmail Offline za Chrome koja će biti ugašena, nova verzija ovog mail servisa donijet će i podršku za pristup mailovima offline, a iako će s novim Gmailom većina popularnih Chrome ekstenzija raditi i dalje, iz ove kompanije savjetuju testiranje ekstenzija prije nego se omogući njihovo korištenje u novom Gmailu.

Za pretpostaviti je kako će Google ove novitete službeno predstaviti na I/O konferenciji koja će se održati tijekom sljedećeg mjeseca te da će nedugo nakon toga oni postati dostupni korisnicima ovog mail servisa, piše Zimo.co.