Google implementira niz naprednih značajki potaknutih umjetnom inteligencijom u Google Maps aplikaciji.

Ove značajke uključuju poboljšanu navigaciju, preciznije upute za vožnju i bolju organizaciju rezultata pretrage. Konačni cilj ovih promjena je pružiti korisnicima iskustvo koje će vjerojatno podsjećati na klasično pretraživanje Googlea.

Prilikom unošenja pojmova u tražilicu, rezultati će sada prikazivati fotografije povezane s tim pojmom, koje su prikupljene iz slika koje su korisnici Google Maps-a prethodno podijelili. Googleov cilj s ovim novim dodatkom je olakšati korisnicima otkrivanje novih lokacija koje ih možda zanimaju, kao što su kafići, restorani i slična mjesta. Ova opcija će biti dostupna od ovog tjedna u Francuskoj, Njemačkoj, Japanu, Velikoj Britaniji i SAD-u, a uskoro će biti proširena i na ostala tržišta, prenosi Bajtbox.

S ciljem poboljšanja korisničkog iskustva u navigaciji, Google je unaprijedio korisničko sučelje svojih karata kako bi stvarno okruženje, uključujući kuće, zgrade i infrastrukturu, bilo prikazano što vjernije. Ova nadogradnja obuhvaća ažurirane boje na kartama te poboljšane informacije o trakama na autocestama, što će posebno pomoći vozačima koji trebaju brzo promijeniti trake kako bi izašli s autoceste.

Uskoro će na Google Mapsu biti dostupne dodatne informacije koje će biti korisne vlasnicima električnih vozila. Osim lokacija punionica, vozači će imati pristup podacima o vrsti punjača i njihovoj kompatibilnosti s njihovim vozilima. Također će moći saznati brzinu punjenja te informacije o posljednjem korištenju punjača, što će im omogućiti da provjere samu ispravnost punjača.Ove promjene bit će postupno dostupne korisnicima u odabranim tržištima tijekom sljedećih mjeseci. Također, dodatna novost za europska tržišta je uvođenje informacija o ograničenjima brzine, koje će biti dostupne u 20 europskih zemalja tijekom narednih mjeseci.