Google automatskim skeniranjem 'malware' drži podalje od Play Storea, no ovaj put nisu bili svjesni da su podaci upali u krive ruke.

Google je iz Play Storea uklonio devet aplikacija nakon što je otkriveno kako se radilo o trojancima koji su krali podatke za pristup Facebook računima.

Kako piše Engadget, malware je ukupno imao preko 5,8 milijuna preuzimanja, maskiran u aplikacije poput Horoscope Daily, Rubbish Cleaner, Inwell Fitness, App Lock Keep, Lockit Master, App Lock Manager, Horoscope Pi... čija je meta uvijek bio Facebook.

Google je developerima zabranio pristup Play Storeu, no to ne mora značiti mnogo ukoliko odluče kreirati nove račune, no pitanje je kako su uspjeli doći do tolikog broja preuzimanja prije nego što su otkriveni. Google automatskim skeniranjem malware drži podalje od Play Storea, no ovaj put nisu bili svjesni da su podaci upali u krive ruke.

U svakom slučaju, prije preuzimanja aplikacija poseban oprez potreban je kod onih nepoznatih i neprovjerenih autora, ma koliko popularne bile.