Došlo je vrijeme za gašenje još jednog Googleovog servisa, ovaj put to je njihova društvena mreža Google+.

Google se na taj potez odlučio nakon prošlogodišnjeg sigurnosnog incidenta u kojem su bili otkriveni podaci 500.000 korisnika Google+ mreže, a potom i buga koji je otkriven u prosincu koji je potencijalno utjecao na 52,5 milijuna korisnika.

S dolaskom 2019. godine Google je odlučio objavio i vremenski okvir gašenja ove društvene mreže. Zapravo, Googleov plan je gašenje mreže za obične korisnike, no nastavak njezina postojanja za poslovne korisnike, piše Bug.hr.

Što se tiče samog plana, od 4. veljače preko Google+ platforme više neće biti moguće stvoriti nove profile, stranice, zajednice ili događaje. Potom kreće brisanje Google+ komentara sa svih stranica, što je proces koji bi trebao biti završen do 2. travnja.

Počevši od tog datuma bit će obrisan sadržaj s Google+ računa korisnika, što uključuje i fotografije, video sadržaj pohranjen u Album Archive i na Google+ stranicama.

Google+ za korisnike GSuitea bit će i dalje dostupan, a takve poslovne korisnike u budućnosti čak očekuju i neka poboljšanja te novosti.