Nekadašnji veleposlanik Republike Hrvatske Ivo Goldstein u svojoj najnovijoj kolumni za Jutarnji List napao je predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović zbog niza njezinih nedavnih poteza.

Goldstein nije propustio priliku u Jutarnjem listu napasti i građane Hrvatske i navijače nogometne reprezentacije koji su pjesmu Marka Perković-Thompsona, ‘Lijepa li si’ preko interneta izabrali kao himnu nogometne reprezentacije, piše Direktno.hr.

Nakon niza opaski na rad Predsjednice koju je u svom uratku prikazao kao nesposobnog državnika, pogotovo zbog po njemu krivih odnosa prema Srbiji, Goldstein je napisao sljedeće:

“Na vojnom hodočašću u francuskom Lourdesu pjevala je pjesmu “Lijepa li si” koja otvoreno podilazi secesionističkim težnjama hercegovačkih Hrvata stihom “Herceg-Bosno, srce ponosno”. Uljuđenoj i decentnoj Hrvatskoj ne treba predsjednica koja hopše na sredini terena nakon pobjede rukometne reprezentacije i koja pjevajući dovodi u pitanje integritet susjedne države”.

Tim riječima nekadašnji veleposlanik koji je držao sliku komunističkog diktatora i ubojice u svom uredu veleposlanstva u Parizu pokušava ocrniti predsjednicu, ali i građane koji su pjesmu ‘Lijepa li si’ izabrali kao himnu navijača.

Ivo Goldstein time se pridružio marginalnoj skupini koja je pokušala tu pjesmu zabraniti. Naime, Mario Mažić iz Inicijative mladih za ljudska prava pisao je Hrvatskom nogometnom savezu i pokušao zabraniti pjesmu.

“Odabrana pjesma je nacionalistička, agresivna i potiče na nasilje. Izvođač pjesme je ultra nacionalistički pjevač Marko Perković, poznatiji pod nadimkom Thompson koji je referenca na strojnicu istog imena”, pisao je Mažić Hrvatskom nogometnom savezu optužujući popularnog domoljubnog navijača u nastavku svog pisma za nacionalizam, šovinizam, antisemitizam i rasizam.