Gotovo je s danima kad smo bili prisiljeni skladištiti sve one nepotrebne mailove koji su vam automatski pristizali s mailing lista, od bivših partnera ili starih rođaka koji su otkrili čari prosljeđivanja njima smiješnih ili upozoravajućih mailova, piše Express.

Gmail je naime jučer pustio u opticaj 'blokirajuću' opciju, koja omogućuje korisnicima da jednostavno na vrhu poruke (kad uđu u nju), umjesto odgovori, proslijedi i sličnoga, kliknu na 'block' tj. blokiraj opciju, te trajno blokiraju pošiljatelja čije mailove neće više primati i koji neće moći vidjeti kad su oni online.

Prije blokade, Gmail je nudio mogućnost filtriranja pošte, što je značilo da je neželjena pošta završavala u drugoj datoteci (folderu), a ne u inboxu. No odsad možete sve dosadne mailove trajno ukinuti, piše Mic.

Google je objavio da je ova opcija svima na računalima dostupna od ovog tjedna, dok će sljedećeg tjedna biti i onima koji koriste androide.

Važno je napomenuti da korisnici uvijek mogu odlučiti odblokirati određene kontakte, što je isto dobro znati, jer nikad ne znate kad vam tko može zatrebati. Uz to, pojavila se i opcija 'Unsubscribe' kako korisnici ne bi trebali tražiti u mailu tu mogućnost, nego mogu kliknuti na vrhu, te automatski prekinuti pretplatu.