Vokalna skupina Arabella prvi put gostovat će u Beču na Božićnoj zabavi SK Cro Vienna BD Gruppe, piše portal vijesti.cro-vienna.at

Vokalna skupina Arabella osnovana je 2012. godine pod vodstvom prof. Sonje Cvitanović. Skupinu čine mlade članice koje svoje slobodno vrijeme koriste za zabavu i druženje uz dobru pjesmu.

Repertoar skupine je raznolik od obrada klapskih, duhovnih, stiliziranih bosanskih pjesama, do različitih popularnih,  domaćih i stranih skladbi u a capella izvedbama i uz pratnju gitara.

Skupina aktivno djeluje u svim manifestacijama i prigodama, blagdanskim svečanostima, vjenčanjima, a članice su ponosne i na brojne koncerte koji su imali humanitarni karakter. Ostvarili su nekolicinu nastupa od Sarajeva, Požege, Dubrovnika, Bugojna, Livna, Mostara, Zagreba a najznačajnije učešće bilo je u Sinju 2015 na festivalu klapa “Klape Gospi Sinjskoj” kao i nastup na festivalu duhovne glazbe ”Svijetlost dolazi ” u Zadru gdje su i nagrađene za najbolje napisanu glazbu na svoju prvu autorsku pjesmu pod nazivom Molitva.

- Od svih nastupa izdvojile bi putovanje i predstavljanje u Albaniji. To je dokaz da glazba ne pozna granice i kako glazba povezuje ljude međusobno. U Beč dolazimo prvi put i nadamo se pozitivnom iskustvu, lijepom druženju i mnogo mnogo pozitivne energije - poručuju članice Arabelle.

vijesti.cro-vienna.at