Glavne ceste na sjeveru Kosova još su blokirane, a preko administrativnih prijelaza Jarinje i Brnjak nije moguće preći ni pješice.

Srbi koji prosvjeduju zbog uhićenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića i dalje su na barikadama, a sjever Kosova je blokirala i policija, javlja Radiotelevizija Srbije.

Pantić je uhićen nekoliko dana ranije, a kosovska policija ga sumnjiči za "teroristički napad na prostorije Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP)" i kosovsku policiju pred održavanje izbora u četiri općine na sjeveru Kosova, i u ponedjeljak mu je produžen pritvor do 30 dana.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da Pantić uhićen "dok je nosio kruh" svojoj obitelji koja živi u zgradi u kojoj se nalaze prostorije Općinskoga izbornog povjerenstva.

On je najavio da će Vlada Srbije u četvrtak uputiti Međunarodnoj mirovnoj misiji na Kosovu (Kfor) zvaničan zahtjev za povratak do 1000 srpskih policajaca i vojnika na Kosovo, u skladu s Rezolucijom Vijeća sigurnosti UN 1244.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani odložila je izbore u četiri općine na sjeveru Kosova za 23. travnja.

Visoki predstavnik EU za vanjske poslove Joseph Borelli je podsjetio da su šefovi diplomacija članica EU pozvali u ponedjeljak obje strane da se uzdrže svakog nasilja ili provokativnih akcija te najavio u srijedu predstavnika Unije Miroslava Lajčaka u Beograd i Prištinu s dopunjenim mirovnim planom, podsjećaju srbijanski mediji.