Nogometaši Arsenala iskoristili su jučerašnji poraz Manchester Cityja od Liverpoola, te su se rutinskom pobjedom od 2:0 nad Crystal Palaceom probili do trećeg mjesta engleske Premier Lige.

Topnici su na svom Emiratesu od početka susreta dominirali, ali su i promašivali izgledne prilike. No, u 17. minuti momčad Arsena Wengera dolazi do vodstva i to na kakav način.

Sanchez je ubacio loptu u šesnaesterac, a Olivier Giroud postiže vjerojatno najljepši pogodak u povijesti Premiershipa. Francuski napadač se sjajno snašao, te petom iza leđa poslao loptu od gredu u gol.

Uživajte:
 

S minimalnim vodstvom Arsenala se i otišlo na odmor iako su Topnici mogli do vrha napuniti mrežu gostiju, ali vratar Hennessey je spašavao svoju momčad.

U 56. minuti Arsenal dolazi do drugog pogotka i to preko Iwobija, te domaći polako zaključavaju utakmicu.
 

Tek kada su primili dva pogotka, Crystal Palace je konačno počeo igrati i stvarati prilike ispred gola, do tada nezaposlenog Čecha, no nisu uspjeli probiti češkog vratara.

 Na kraju je i završilo s konačnih 2:0. Rutinska pobjeda Topnika za prelazak Tottenhama i Cityja, te preuzimanje trećeg mjesta.