Prije dva dana jedan je ramski portal, blizak općinskim vladajućim strukturama, objavio zanimljiv članka Gdje su ranije završavali ramski milijuni?

Pored usputnog spominjanja sjednice Općinskog vijeća i usvajanja proračuna za 2020. godinu, te sudskih procesa koje je općina vodila protiv Elektroprivrednih poduzeća, članak posebno aktualizira pitanje navodnih propusta u dobivanju više  novčanih sredstava na ime obeštećenja potpoljenog zemljišta.

U članku se zaboravlja naglasiti da su tužbe koje su dovele do povećanja ramskog proračuna morale biti podnesene temeljem nekih zakona koje je netko morao donijeti. Takve zakone nije donio načelnik Ivančević, niti HDZ 1990,  jer je njihova zastupljenost u tijelima koja su donosila takve zakone, bili zanemariva. Istini za volju preduvjeti za podizanje tužbi su Zakoni o obeštećenju koji su doneseni i uz glasove zastupnika HDZ BiH, odnosno u vrijeme kada je naša stranka participirala u radu Vlade Federacije BiH.

Posebno je zanimljiva završnica članka u kojoj se izražava nada da će svjedoci ranijih vremena odgovoriti na pitanje  gdje su završavali ramski novci.

Jedna od adresa koja bi o navedenome imala što reći, između ostalih, je trenutni načelnik Ivančević koji je od 1990.  do 2005. bio duboko involviran u sve životne  tijekove naše općine. Ne treba nam naknadna pamet, nego odgovor na pitanje, što je načelnik u navedenom razdoblju po navedenom pitanju radio. Istini za volju kod apolitičnog i stranački neindoktriniranog žitelja naše općine ostao je zapamćen kao dugogodišnji član Predsjedništva OO HDZ BiH Rama i ravnatelj Doma zdravlja, kojemu se nije bilo mrsko na račun navedene zdravstvene ustanove čašćavati po različitim domaćim i inozemnim destinacijama, zbog čega je navedenu ustanovu ostavio  u velikim financijskim dubiozama.

Neosporavajući povećanja ramskoga proračuna, opravdano je postaviti pitanje koliko je koristi obični Ramljak od toga proračuna imao. Činjenica je da se najveći egzodus ramske mladeži i radno sposobnog pučanstva od izgradnje akumulacija do danas dogodio upravo u godinama vladavine Joze Ivančevića. Raspolagati milijunima i dopustiti da se u deset godine iseli trećina pučanstva, dovoljan je pokazatelj sposobnosti aktualne vlasti. Razmećete novcima, a niste uspjeli stvoriti niti jedno nova radno mjesto u realnom sektoru.

Stoga postavljamo pitanje načelniku, gdje su završili naša braća, sestre, rođaci, susjedi...?

OO HDZ BiH Rama