U operativnoj akciji “Konak” uhićena je jedna osoba iz Konjica zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije – Područnog tužiteljstva Konjic, u utorak su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti uhitili osobu inicijala A.K. (1991.) s područja općine Konjic.

Uhićena osoba se sumnjiči za izvršenje kaznenih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine i kaznenog djela “Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje” iz člana 65. Zakona o oružju i municiji u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičena osoba u čijem dvorištu je pronađeno 14 stabljika zasada nepoznate biljke koja asocira na opojnu drogu “Cannabis”, pištolj s tri metka, određena količina zeljaste materija zelene boje, nepoznate sjemenke koje asociraju na sjemenke biljke “Cannabis”, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefon, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s kaznenim djelima.

Uhićena osoba je kriminalistički obrađena, te će protiv iste u zakonskom roku biti podnesen Izvještaj o počinjenim kaznenim djelima nadležnom Tužiteljstvu. Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, Policijska uprava Konjic, priopćeno je iz FUP-a.