Nizozemskoj vojsci nedostaje streljiva stoga su im mnoge obavezne vježbe ukinute. Vojnike se, navodno, tjera da imitiraju pucanj iz puške. Točnije, kada bi povukli obarač, vojnici bi trebali viknuti: "Bang, bang!".

Vijest je objavila Russia Today, a prenose navode nizozemskog RTL-a. Prema njihovim navodima, nedostatak streljiva prilično frustrira vojnike čiji je moral nizak. Vojnici trebaju vježbati pucanje svaki dan no ovime njihove vještine "hrđaju". Situacija je prilično ozbiljna, prenosi RTL.

Ministarstvo obrane potvrdilo je novinarske napise uz komentar da vojska koristi 400 različitih tipova municije i da se katkada dogodi da nema više streljiva u zalihama. Kada budu imali više financijskih sredstava, popuniti će zalihe, prenosi Danas.hr.

Nizozemska vlada povećala je davanja za obranu na osam milijardi eura sa lanjskih 7.6 milijardi. Vlada je obećala da će od ove godine povećavati obrambeni proračun za milijun eura godišnje, što je velika promjena u odnosu na dosadašnji "tretman" vojske.

Nizozemska izdvaja za obranu 1,15 posto BDP-a.