Propuštena je velika prilika. Jer bilo je vidljivo i u današnjem susretu da se Francuska muči, da ova reprezentacija nije na onom svom običajnom nivou. Međutim, 19 izgubljenih lopti i 22 poena koja su Francuzi postigli nakon izgubljenih lopti bh košarkaša je previše u jednom ovakvom susretu. Uz to Francuzi su imali čak 11 ofenzivnih skokova više. Definitivno segmenti igre koji su pa može se reći prelomili današnju utakmicu.

I opet, pored svega toga, BiH je imala -3 na tri i pol minute prije kraja. Međutim, nakon toga se vežu promašaji Atića, Nurkića, Robersona, što su kažnjavali na drugoj strani Gobert, Fournier, Tarpey poentiraju za devet razlike u dvije minute. Na kraju je završilo 68:81, što nije nevažno, jer bi prema nekim kalkulacijama i koš razlika mogla biti presudna, međutim, bh košarkaši su u finišu nastavili s ispucavanjima, što su naravno kaznili Francuzi.

Nurkić, Halilović, Musa su postigli po 14 poena, s tim da je Jusuf sakupio deset skokova, Halilović je imao 5 skokova i 5 asistencija. Nažalost, Nurkić je imao 4 izgubljene lopte, Musa šest uz šut 4/10. Prvo ime Francuske je bio Guerschon Yabusele s 15 poena, Heurtel i Evan Fournier su ostali na 14 poena, dok je Gobert završio na double-double učinku, od 11 poena i 12 skokova.

U posljednjem kolu BiH igra protiv Litve, slično kao 2013. godine, na Eurobasketu u Sloveniji. Litvanci danas protiv Mađarske traže prvu pobjedu.