Rukometaši Francuske drugi su finalisti Svjetskog prvenstva u Kataru. Aktualni olimpijski prvaci u finalu su nadigrali branitelje naslova Španjolce s 26:22. U finalu ih čekaju domaćini, koji su priredili veliku senzaciju i svladali Poljsku s 31:29.

Bio je to vrlo uzbudljivi polufinalni ogled, koji je ponudio dva lica. U prvom poluvremenu postignuta su čak 32 pogotka, igrali su se brzi i precizni napadi te su u takvoj igri Francuzi ostvarili četiri pogotka prednosti (18:14).

No, u nastavku se igralo čvršće u obrani, briljirali su vratari Thierry Omeyer na jednoj i Gonzalo Perez de Vargas na drugoj strani. Iako su se Španjolci nekoliko puta uspijevali približiti na samo jedan pogodak zaostatka do preokreta ipak nisu uspjeli stići.

Najbolji u redovima Francuske bio je vratar Omeyer s čak 20 pogodaka, Michael Guigou postigao je pet pogodaka, a po četiri dodali su Daniel Narcisse, Cedric Sorhaindo i Valentin Porte. Španjolsku su predvodili Cristian Ugalde i Joan Canellas sa po pet pogodaka.

Francuzi tako u nedjeljnom finalu protiv Katara imaju veliku priliku postati prva zemlja s pet naslova svjetskog prvaka. Po četiri su dosad osvojili još Švedska i Rumunjska.

HRT