Sapunica zvana Neymar uskoro bi mogla dobiti posljednju 'epizodu', tvrde francuski mediji.

Izrijekom se tvrdi kako će Brazilac u srijedu postati igračem Paris Saint-Germaina.

Navodno je pariški klub već dobio dozvolu nadležnih vlasti da se sve to spektakularno objavi u središtu grada, a špekulira se da će ugovor biti potpisan na Place de la Trocadero, s Eiffelovim tornjem u pozadini.

Radi podsjećanja, na istome trgu je 2012. predstavljen Zlatan Ibrahimović. PSG sada poduzima maksimalne sigurnosne mjere uoči predstavljanja Neymara.

Iako se sa sigurnošću ipak ne može (i ne smije) kazati kada će to i gdje točno biti, tamošnja žandarmerija se naveliko sprema za osiguranje objave transfera stoljeća.
 

Francuski radio 'Europe 1' je u ponedjeljak objavio kako PSG ima 'zaokružen' financijski paket za financiranje ovog rekordnog transfera, a kako je ranije u španjolskim medijima već objavljeno - radi se o 222 milijuna eura.

Katalonski Mundo Deportivo piše također u ponedjeljak kako Barcelona sada kalkulira s isplatom premije za Neymarova oca, u visini od 26 milijuna eura, koje mu pripadaju zbog produženja ugovora njegova sina na pet godina s Barcom.

Međutim, novac je pohranjen kod jednog notara, a klauzula o plaćanju 26 milijuna eura Neymarovu ocu za posredovanje vrijedi za petogodišnji ugovor.

Neymarov otac bi novac trebao dobiti 1. kolovoza, nakon isteka prve godine od produženja novog, petogodišnjeg ugovora, ali su Katalonci odlučili tražiti zakonske mogućnosti da mu se ne isplati cjelokupni iznos ukoliko Neymar ovoga ljeta prijeđe u PSG.