Na prvoj sjednici trećega dana zasjedanja provincijskog Kapitula Bosne Srebrene za novog provincijalnog ministra izabran je fra Jozo Marinčić, koji je do sada obavljao službu definitora i ekonoma Provincije, navodi se na web stranici Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

 Inače, fra Jozo je rođen 31. 10. 1959. godine u Travniku, župa Bučići. Studij teologije završio je u Sarajevu gdje je i zaređen za svećenika 1987. godine.

U drugom dijelu prijepodnevnih zasjedanja izabran je vikar Provincije i drugi članovi Uprave (Definitorij).

Na samom početku sjednice, nakon molitve, tajnik Kapitula fra Davor Dominović pročitao je odredbe Statuta Provincije o biranju provincijalnog ministra, vikara i definitorija. Potom je dosadašnji provincijal fra Lovro Gavran predao pečat Provincije, a generalni vizitator ga je odriješio službe provincijala. Kasnije je uslijedilo polaganje prisege. Najprije su prisegu položili tajnik Kapitula, zatim brojači glasova, držeći desnu ruku na raspelu. Poslije njih to su isto učinili i ostali sudionici Kapitula.

Za vikara Provincije izabran je fra Petar Jeleč, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Za Definitor (članove Uprave) izabrani su:

fra Vinko Sičaja, fra Zdravko Dadić, fra Janko Ćuro, fra Vili Radman, fra Nikica Vujica i fra Kristijan Montina.

Nakon izbora Uprave, predvođeni generalnim vizitatorom fra Ikom Skokom, braća su se uputila u samostanski oratorij. U oratoriju molitvu je započeo fra Iko, a nakon toga svi su zapjevali Tebe Boga hvalimo. Zatim je novoizabrani provincijal fra Jozo Marinčić položio pred okupljenim kapitularcima ispovjest vjere i prisegu vjernosti, držeći desnu ruku na Bibliji. Generalni vizitator je novom Provincijalu predao pečat Provincije i čestitao mu na novom imenovanju.
Nakon toga generalni vizitator je potvrdio i novoizabranog  vikara Provincije fra Petra Jeleča. Na koncu molitvenog skupa fra Iko je potvrdio i izabrane definitore.

bosnasrebrena.ba