U samostan na Šćitu dopremljen je automobil gvardijana fra Andrije Jozića koji je doslovno uništen u prometnoj nesreći na odmorištu Novska u kojoj je dvoje djece smrtno stradalo. U kobnom naletu kamiona vjerojatno bi stradao i gvardijan Jozić da samo nekoliko sekundi ranije nije izašao iz auomobila i krenuo uzeti kavu u obližnjem ugostiteljskom objektu, piše Ero.tel.

-Udar kamiona se dogodio tako brzo da gvardijan nije stigao ni uzeti kavu. Vratio se na mjesto nesreće gdje su ga zatekle slike užasa. Zavladao je metež, na cesti su bila tijela dvije djevojčice, njihove prijateljice su bile oko njih, plakale, vrištale – govori nam jedan od sugovornika.Ističe kako bi on vjerojatno stradao da je išao na put sa gvardijanom jer po nekom nepisanom pravilu sa prijašnjih putovanja on bi ostao uz automobil dok bi gvardijan išao po kavu. Tako se odluka našeg sugovornika da ostane u Rami pokazala kao nešto zbog čega je vjerojatno danas živ.

Inače, jučer je samostan na Šćitu posjetilo nekoliko stotina učenika osnovnih škola iz Mostara. Fra Andrija Jozić i njegova braća franjevci su ih srdačno dočekali, a u emotivnom govoru gvardijan, upravo ponukan strašnom nesrećom, govorio je o važnosti očuvanja života, brige za bližnje i krhkosti naše svakodnevnice.-Gvardijanov automobil je zaštitio dio grupe ljudi na koje je naletio kamion. Da automobil nije bio na tome mjestu broj poginulih bi bio daleko veći. Vjerojatno je to jedina pozitivna stvar u ovoj priči. Gubitak dva mlada života je ogromna tragedija i nadamo se kako će Bog obiteljima stradalih djevojčica podariti utjehu i snagu za daljnji život. I ne samo njima nego i njihovim prijateljima i profesorima koji su vidjeli slike užasa nakon nesreće i koje će ih sigurno pratiti kroz život – zaključili su naši sugovornici iz samostana u Šćitu.

M.K./Ero.tel