Profesorica Druge srednje škole u Cazinu fotografijom učionice u kojoj drži nastavu šokirala je Bosnu i Hercegovinu, ali i ostatak regije.

Učionica se doslovno raspada, nema prozora niti brave na vratima, a zidovi i podovi su oronuli i stari.

Profesorica Sedija Midžić objavila je apel na Facebooku postavivši pitanje: “Ima li itko normalan u ovoj zemlji da zaustavi agoniju?”.

Ima li itko normalan u ovoj zemlji da zaustavi agoniju profesora i učenika JU II srednje škole Cazin. Ja sam danas sa svojim đacima provela sedam sati u učionici koja nikako nema prozore. U učionici koja nema bravu na vratima. Neka je sramota društva koje tolerira toliko degradiranje prosvjetnog radnika. Ja znam da će me ovaj post koštati mobinga, ali kao profesor koji je u redovnom postupku školovanja proveo 18 godina i 14 godina u učionici s djecom ne mogu dozvoliti da mi se vrijeđa inteligencija i da se degradira moja ljudskost i osnovno ljudsko pravo mojih đaka. U ratu smo imali prozore i vrata s bravama, objavila je profesorica prije dva dana na Facebooku te je priložila i fotografiju derutne učionice.
 

Njezina objava izazvala je veliku raspravu i dok su je mnogi podržali, bilo je i onih koji smatraju da objavom skuplja političke poene.

14 godina ti nije smetalo. Nije ti smetalo dok si primala dnevnice ispred SDA u raznim odborima i komisijama, sad pred izbore ti smeta. Žalosno je što neko na djeci i užasnim uvjetima kupi političke poene…, napisala joj je jedna korisnica Facebooka.

Meni se plače. Ja danas četiri sata u ovakvoj učionici pričam s djecom o proceduri osnivanja tvrtke i bez i jednog računala trebam ih učiti kako registrirati i voditi tvrtku. Oni u skupinama na listovima papira pišu ono što bi trebali praktično raditi, dodala je profesorica, prenosi Večernji.hr.