Četrdesetak mladih iz župe Presvetog Srca Isusova Prozor, jučer se okupilo na prvom susretu kateheze u vidu priprave za Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se održati u Zagrebu 9. i 10. svibnja.

Tema susreta bila je „svadba u Kani“. Prvu katehezu, održao je prozorski župnik i dekan preč. Marko Tomić.

Okupljeni mladi, promišljali su o osibno doživljaju rečenice „što god vam rekne, učinite“, što je ujedno i moto ovoga susreta. Predavač je kroz evanđeoski tekst „svadba u Kani...“ Iv. 2. 1 -10., približio bitno obilježje ovog evanđeoskog teksta u konkretnom životu“ Što god vam rekne, učinite“. Tko govori? Tko čini, u kojoj smo ulozi. Naglašen je Isusov odnos prema čovjeku. I naš odnos prema Isusu.

Župnik je mladima naglasio jasan cilj kojemu želimo usmjeriti svoje ciljeve.

Na ovome susretu, mladima je, također, pojašnjen logo Susreta mladih i druge informacije koje su vezane za njega. Planirano je svaki tjedan susret za mlade, kako bi mogli odslušati svih deset kateheza koje su predviđene. Mlade će kroz kateheze, osim župnika voditi i vjeroučitelji župe Prozor, prof. Željana Jozić, prof Snježana Škarica, prof. Marinko Rumbočić, kapelan, vlč. Stipica Lešić i s. Marinela Zeko, vjeroučiteljica.

Nadamo se da ćemo ovim katehezama mladima približiti važnost ovoga susreta kao duhovnu podlogu i njihovu ososbnu izgradnju.

s. Marinela Zeko