Ljepota Ramskog jezera iznimno je cijenjena kod naših gostiju, domaćina ali i putnika namjernika, onih koji tek u prolazu kroz ovaj kraj upoznaju i vide njegovu iznimnu ljepotu i sjaj. Plavu boju ovoga jedinstvenog bisera upotpunjuju dodatno ljubazni i susretljivi ramski puk koji stoljećima s ljubavlju dočekuje svoje prijatelje, goste, prolaznike.

Za ljepotu ovog prirodnog kraja i njegovih stanovnika najbolje znaju oni koji godinama tu dolaze da se odmore, osvježe, napune energijom za nastavak života. A jezero nije samo po sebi lijepo, nego je i vrlo izdašno i bogato raznovrsnim ribljim vrstama. To je dodatni mamac za sve ljubitelje sportskog ribolova, za stalne goste, ali i one koji su samo čuli za ovaj kraj i žele okušati svoju ribičku sreću na ovim vodama. Da, dolaze tu svi od običnih ljubitelja ribolova do državnih i europskih prvaka u ovome sportu.Da vode ramskog jezera znaju biti iznimno izdašne i darežljive po pitanju ribolova uvjerili smo se i danas. Naime, ekipa sportskih ribolovaca iz Međugorja i Dragićine, koja inače godinama dolazi na Ramsko jezero, danas je ulovila šarana kapitalca. Ribu tešku 28.4 kg uhvatio je Dragan Kozina. Ekipu sačinjavaju već spomenuti Dragan Kozina, Pavo Vasilj, Jure Stojić, Nikica Kozina i pomoćni član Lala. Prema njihovim riječima jako su se namučili dok su izvadili ribu na obalu. Također su uhvatili još nekoliko manjih šarana ali nisu vagani.„Ova ekipa strastvenih ribolovaca već pet godina dolazi na Ramsko jezero i od prvoga dana svi su članovi SRTD „Ramske vode“. Ovo je po vođenju evidencije do sada najteža riba uhvaćena na ramskim vodama“, kazao je za portal Rama-Prozor.info ribočuvar Mijo Bošnjak.
 

Po starom ribičkom i sportskom pravilu ova riba je nakon vaganja i slikanja s ekipom, vraćena nazad u vodu.

Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da su ramske vode bogate ribom, ekološki čiste i iznimne za sportski ribolov. Ekipi, koja je sasvim sigurno sada na čelu popisa onih koji su u Ramskom jezeru uhvatili ovako tešku ribu, od srca čestitamo.

Svim sportskim ribolovcima koji su danas na ovim vodama lijep pozdrav i bistro. Svima ostalima koji nisu dolazili na Ramsko jezero ovo je pozivnica da dođu, okušaju sreću, ali prije svega da uživaju u ljepotama ovoga kraja.