Večeras je u Domu kulture u Prozoru, u organizaciji KSC Prozor-Rama a na inicijativu gospođe Ivanke Pavković Peranović, održan humanitarni koncert za Markicu Andričića.

Na koncertu su nastupali Sinovi Hercegovine, Marija Krnić-Cerovac, Marko Bošnjak, Zdravko Čurić, sve to pod budnim okom DJ-a Rajka Raje Ternovšeka.
 

Markica boluje od cerebralne paralize. Mjesecima ima otvorene dekubitalne rane koje su nastale zbog čestih boravaka u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević uslijed infekcije mokraćnog mjehura koja se pojavila 2014. godine. Liječnici u Zagrebu preporučili su rezanje obje noge u kuku na što ni Markica ni majka nisu pristali.

U lipnju prošle godine obratili su se liječnicima u Njemačkoj, a zatim i u Austriji. Liječnici su pristali na operaciju. No, kako majka Anđelka kaže, na traženje objašnjenja u nadležnim bolnicama gdje je Markica hospitaliziran nije naišla na ikakvo razumijevanje.

Majka Anđelka slala je apel za pomoć na sve strane pa i portalu Rama-Prozor.info. U apelu piše:

„Dragi moj narode imate lijepe i tople pozdrave od mog sina Markice i njegove mame Anđelke. Molim vas nemojte nas ignorirati, nego čujte vapaj mog sina Markice. Pomozite mu i vama će dragi Isus pomoć! I moj će sin ako Bog da ustati na svoje noge i zaraditi svoje novce i vama će uzvratiti. Još vas jednom moli da mu pomognete. Voli vas Markica brat po dragom Isusu.”

Sredstva za liječenje Markice Andričića i dalje možete uplatiti na ime:
Markica Andričić, Zagrebačka banka, HR 1023600003237802475 SWIFT/BIC: ZABAHR2X
Kontakt: Anđelka Andričić: 098/958 47 22 Adresa: 10360 Sesvete, 144. brigade Hrvatske vojske