Hrvatska koalicija okupila je tim časnih, stručnih i kompetentnih i ambicioznih ljudi, bez ikakvih skrivenih namjera, da učine sve kako bi konačno zaustavila negativni trend u našoj općini, kazao je Miličević. Uvodni dio gospodarskog programa predstavila je novinarka Ana Kudić, koja govorila o lokalnim čimbenicima koji bitno utječu na gospodarski razvoj, te o općim ciljevima gospodarskog programa.

„Jedan od osnovnih preduvjeta za oživljavanje i razvoj gospodarstva u Općini Prozor/Rama, te privlačenje investitora (stranih i domaćih) su, uz jasnu strukturu postojećih industrijskih kapaciteta u općini, izgradnja jedne ili više gospodarskih zona“-kazao je Zdravko Jozić dipl.ing., koji je iznio i plan Hrvatske koalicije da gospodarske zone izgradi na lokacijama uz putove R418 (Ometala i Izlaz iznad Varvare), Magistralni put M16.2 (Prozor-Makljen), R418b (Prozor-Uzdol-Konjic) uz osposobljavanje postojeće zone u Prozoru.

Planove razvoja poljoprivrede i turizma iznio je nastavnik Ivan Tadić odličan poznavatelj poljoprivrede, naglasivši najvažnije točke, osnivanje poljoprivrednih zadruga, proizvodnja i brandiranje bijelog luka i ostalih poljoprivrednih kultura, te projekt vodosnabdijevanja poljoprivrednih površina oko Ramskog jezera.

„Potpuno ćemo obnoviti sve škole u našoj općini,prvenstveno one u najlošijem stanju u Prozoru i na Orašcu, osposobiti ih za kabinetsku nastavu“, kazao je Vjekoslav Bešker prof. i naveo i ostale projekte iz područja obrazovanja, kulture i sporta, prvenstveno projekt otvaranja kina u Prozoru.

Zdravstveni dio programa predstavio je dr. Marko Barešić, koji je naglasio potrebu stavljanja u bolju funkciju hitne medicinske pomoći, liječnike obiteljske medicine, drugih specijalnosti, kao i potrebu za uvođenjem kućnog liječenja i patronažnih timova. Zbog velikog siromaštva na području naše općine, HSP-HSS S.Radić-Hrvatska koalicija će na godišnjoj razini iz općinskog proračuna izdvojiti oko milijun maraka za socijalne potrebe stanovništva, kazala je u svom govoru Marija Beljo dipl.ecc., koja je prisutnima nabrojala i neke od mjera koje će se s tim ciljem poduzeti, a to su prije svega subvencija za opremanje djeteta djece za školu na području općine u iznosu 150 maraka po djetetu, bez obzira pohađaju li osnovnu ili srednju školu. „Uz ovu mjeru, iz proračuna ćemo izdvajati i po 500 KM za opremu za novorođeno dijete i po 500 KM za novosklopljene bračne zajednice, kao i jednokratne novčane potpore po zahtjevu u iznosu od 300 KM za ublažavanje posljedica nezaposlenosti“, kazala je između ostalog Beljo.

Na koncu programske konvencije nazočnim članovima i simpatizerima ove koalicije obratio se budući načelnik Ivan Fofić, koji je izrazio svoje zadovoljstvo što je urađen ovako dobar i kvalitetan program, stvaran nekoliko mjeseci, koji je realan i ostvariv i što u njemu nema mnogo osvrtanja na greške koje su napravile prethodne i sadašnja vlast.“Ovdje se kreira, a ne kritizira“, kazao je između ostalog Fofić i rekao da ovim programom pokazujemo da smo drugačiji od drugih i da ozbiljno pristupamo rješavanju problema. Programsku konvenciju odlično je voditeljski odradio prof. Zoran Stojanović, a na kraju okupljenima su se obratili Mislav Sučić dopredsjednik HSS S.Radić, dr.Josip Perić zamjenik predsjednika HSP-a BiH i dr.Zvonko Jurišić predsjednik HSP-a BiH. Programska konvencija je nastavljena druženjem uz domjenak.

HSP BiH – HSS S. Radića – Hrvatska koalicija