Ovu cijelu godinu Papa Franjo proglasio je Misijskom godinom u cijelom svijetu. Prvoga listopada ove tekuće godine bit će proglašen izvanredni misijski mjesec.

U dogovoru s župnikom preč Markom Tomićem dogovorili smo se da nešto konkretno uradimo za misije.

Ovaj projekt podržava i vodstvo OŠ Marko Marulić, točnije djeca sekcije „Socijalno-karitativne“ koju vodi vjeroučiteljica s. Marinela Zeko.
 

Dogovorili smo se da ćemo praviti domaći pekmez od šljiva i druge slastice koji će biti ponuđeni kupcima koji će na taj način  pomoći misijsku postaju na Haitiju koju su 24. rujna pogodile velike poplave sa smrtnim posljedicama i velikim materijalnim štetama. U tom misijskom području djeluju sestre Služavke Maloga Isusa među kojima je i s. Ana Uložnik iz ramskog kraja.

Planirana misijska izložba je 6. listopada ispred crkve Presvetog Srca Isusova. Osim domaćih slastica naći će se i drugih stvari.

Ovaj projekt podržava Medijski Centar Vrhbosanske Nadbiskupije, Nadbiskupijski centar za Pastoral mladih Ivan Pavao II, župni ured Prozor.  

Također, želimo zahvaliti obitelji Slavka i Ane Jurić koji su nam ustupili svoje imanje Mlin u Ljubumcima  i drugo potrebno za realiziranje projekta.

Ovaj projekt ima za cilj u mladima razvijati osjećaj i blizinu za druge. Konkretnije pokazati ljubav na djelu.
 
s. Marinela Zeko / www.rama-prozor.info