U nedjelju, 1. listopada, u crkvi UBDM na Šćitu pedeset godina svećenstva proslavio je fra Mile Babić, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Na početku svete mise fra Mili se prigodnim riječima obratio fra Andrija Jozić, ramski gvardijan i župnik.

Na svetoj misi koju je slavio u koncelebraciji više svećenika propovijedao je fra Mijo Džolan, a misno slavlje pjevanjem liturgijskih pjesama uveličao je zbor župe Rama Šćit.

Na kraju svete mise fra Mili su se prigodnim riječima zahvalili fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije i fra Janko Ćuro, vikar Franjevačke provincije Bosne Srebrene.
 


Osim vjernika iz župe Rama-Šćit, na sv. Misi bilo je mnogo rodbine i prijatelja koji su za ovu prigodu stigli „iz daleka“.

Prof. dr. Mile Babić rođen je 26. studenog 1947. u Družinovićima, općina Prozor-Rama. Osnovnu školu završio je u Prozoru, a srednju franjevačku gimnaziju u Visokom. Teologiju je studirao na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, Teološkom fakultetu u Innsbrucku, a diplomirao je 1974. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu gdje je i magistrirao 1977., a zatim 1987. i doktorirao radnjom Himan Fil 2,6-11 u kristologiji Teodoreta Cirskog. Uz to, diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, a tu je magistrirao 1988. na Odsjeku za filozofiju. Na istom fakultetu obranio je 2009. doktorsku disertaciju pod naslovom Metafizičko utemeljenje politike u Hegelovoj „Filozofiji prava“. Od 1977. profesor je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, a obavljao je i službu dekana. Autor je nekoliko knjiga; priređivao je i prevodio nekoliko djela; član je uredništva nekoliko časopisa, a na Teologiji predaje Socijalni nauk Crkve.