Na Ramskom jezeru održava se IV, završno kolo državnog prvenstva u sportskom ribolovu „Lov na šarana i amura“. Nazočne su renomirane ekipe iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, među kojima su i državni prvaci. Tu su natjecatelji iz Bijeljine, Kiseljaka, Busovače, Velike Kladuše (trenutni prvaci BiH), zatim državljani BiH iz Švicarske, itd.

Natjecanje je krenulo u četvrtak 6.7.2017. u popodnevnim satima okupljanjem i preciznim zabacivanjem ekipa, te izborom pozicija ekipa. Službeni dio ribolovnog natjecanja počeo je jučer u 11:00 sati i trajati će neprekidno 50 sati, odnosno do nedjelje (9.7.2017.) do 13:00 sati.

Sve natjecateljske ekipe bore se za izbor natjecatelja koji će predstavljati BiH na idućem Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Mađarskoj iduće godine.

Zanimljivost natjecanja je svakako i podatak da nema dobne granice natjecatelja, pa tako najmlađi natjecatelj je jedanaestogodišnji dječak Ivan iz Busovače, koji je i rekorder po tome što je najmlađi sudac u Ribolovnom savezu BiH..

Treba naravno spomenuti i činjenicu da neki natjecatelji iz ovih ekipa već duži niz godina dolaze i borave na našemu jezeru.

U nedjelju će biti proglašenje pobjednika ovoga natjecanja, a tri prvoplasirane ekipe idu direktno na Svjetsko prvenstvo u Mađarsku.

Poledajte i poslušajte što je za portal Rama-Prozor.info izjavio komesar natjecanja Mladen Agatić: