U subototu, 16. travnja, Vazmeno bdijenje, slavljeno je u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova s počekom u 20 sati.

Svečano euharistijsko slavlje uz suslavlje župnog vikara vlč. Josipa Antukića, predslavio je mjesni župnik mons. Marko Tomić
Proslava je započela Službom svjetla ispred župne crkve, tijekom koje je župnik Marko blagoslovio oganj i veliku uskrsnu svijeću koju je u crkvu svečano unio župni vikar Josip. Tekst Hvalospjeva uskrsnoj svijeći otpjevao je župnik Marko.

U drugom dijelu sv. Mise tijekom Službe riječi, prigodna čitanja pročitali su župni čitači. Nakon što je kapelan Josip pjevajući navijestio tekst Lukina evanđelja, župnik Marko uputio je riječi prigodne propovijedi u kojoj je između ostaloga izrekao promišljanja o ljudksom izričaju iskrene radosti, značenju simbolike vode, pitanju što nam to Bog poručeuje?... U završnom dijelu tumačeći značenje sedam svetih sakramenata, pozvao je vjernike da se nikada ne prestanu SJEĆATI velike Božje ljubavi i otkupljenja.

Treći dio sv. Mise, bila je Krsna služba (blagoslov vode, ispovijest vjere …), a zatim kao vrhunac Vazmenog bdijenja uslijedila je Euharistijska služba (jer se u njoj ostvaruje prisutnost Krista pod prilikama kruha i vina).

Po završetku Euharistijske službe, a prije završnog blagoslova, riječi župnih obavijesti i Uskrsne čestitke uputio je župnik Marko.

Svečano euharistijsko slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su članovi mješovitog župnog zbora pod ravnanjem s. Marinele Zeko, SMI.

Nakon sv. Mise, župnik je blagoslovio uskrsna jela onih koji su ih donijeli ovom prilikom.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić