U župi sv. Antuna Padovanskog Gračac, proslavljen je patron župe. Tijekom duhovne priprave u župi sv. Mise kroz vrijeme trodnevnice bile su u 18 sati. U vremenu od jednoga sata prije početka večernjih sv. Misa u župnoj crkvi, vjernici su imali priliku pristupiti sakramentu sv. Pomirenja, a u ponedjeljak 12. lipnja, tijekom sv. Mise upriličeno je primanje i zavjetovanje članova FSR-a.

U utorak, 13. lipnja na sami blagdan sv. Antuna pod večernjom svetom Misom u 18 sati upriličen je već tradicionalni blagoslov djece.

U nedjelju, 18. lipnja upriličena je vanjska proslava sv. Ante za vjerni puk ramskoga dekanata. Svečano euharistijsko slavlje u 11 sati ispred župne crkve, predvodio je i pod njom propovijedao fra Ivan Šarčević, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Vjernici su prije svečane Pučke mise, kao i na sami blagdan sv. Ante, imali prigodu za osobnu ispovijed te obavljanje osobnih zavjeta.

Riječi dobrodošlice, zahvale i čestitki okupljenim župljanima i hodočasnicima povodom patrona župe izrekao je mjesni župnik fra Mato Topić.

Svečanost misnoga slavlja svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su članovi mješovitog župnog zbora župe Gračac. Nakon Mise uslijedilo je narodno veselje na prostoru ispred župne crkve.

Portal Rama-Prozor.info popratio je današnje slavlje na Gračacu, fotografije pogledajte u prilogu.