Prigodna nedjeljna čitanja i Molitvu vjernika pročitale su dvije čitačice u narodnoj nošnji: sestre Katarina i Marina Jurić. Nakon što je tekst Ivanovog evanđelja navijestio fra Mario Radman, župnik župe Rumboci, nazočnima se obratio fra Vinko Sičaja. U prigodnoj propovijedi fra Vinko između pozvao je okupljene vjernike da se ne boje nego da se naslone na Isusove grudi i slušajući otkucaje njegova Srca, nastoje otpustiti kočnicu ljudskosti, navezanosti na ovozemaljsko kako bi se prema riječima sv. Augustin naša srca konačno smirila u Bogu.

Kao i na nutarnjoj proslavi patrona, misno slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su članovi mješovitoga župnog zbora pod ravnanjem s. Anđeline Perić, SMI. Riječi dobrodošlice, zahvale i čestitki okupljenim župljanima i hodočasnicima povodom patrona župe izrekao je župnik župe Prozor i dekan ramskog dekanata Preč. Franjo Ivandić.

Poslije misnoga slavlja uslijedilo je narodno veselje u kojem su osim narodnog guslara Ivana Sablje nastupile i pobjednice dječjeg festivala Djeca pjevaju Isusu i to: Andrea Šimunović sa pjesmom Božje djelo (I. mjesto), Laura Bošnjak sa pjesmom Pusti mreže te (II. mjesto) i Manda Papak sa pjesmom Učitelju gdje stanuješ (III. mjesto).

Isto tako poslije misnoga slavlja nazočni su mogli pogledati izložbeni štand Caritasove radionice koji je bio i prodajnog karaktera i župni štand gdje su mogli nabaviti sadržaje duhovnog karaktera. U župnoj kući za pozvane uzvanike upriličen je svečani ručak.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić