Večeras je u župnoj dvorani u Rumbocima, u organizaciji župnika fra Jure Perića i prof. Ilije Šarčevića, upriličena multimedijalna prezentacija i upoznavanje sa Svetom Zemljom, gradom Jeruzalemom i okolnim mjestima. 

Naime, prof. Šarčević je početkom ove godine bio u posjeti Svetoj Zemlji, i ono što je on tamo vidio i doživio želio je podijeliti sa svojim župljanima. Zanimljivost ovoga predavanje je posebna u tome što su prikazana mjesta kojima je u svoje vrijeme koračao i sam Isus. Mjesta na kojima je Isus doživio svoju slavu ali i svoje poniženje i smrt. 

Nazočni su imali priliku vidjeti kako izgledaju najsvetija mjesta kršćanstva kao što su Bazilika Kristova groba, Kalvarija, Bazilika navještenja, Bazilika Preobraženja i mnoga druga sveta mjesta, kao i veliku povijesnu znamenitost židovskoga naroda utvrdu Massadu. 

Zanimljivost grada Jeruzalema je i u tome što je grad u svojih 3000 godina postojanja i povijesti srušen u potpunosti čak 17 puta i ponovno sagrađen. 

Ovo je samo mali dio onoga što čovjek doživi kada ode u Svetu Zemlju, jer to se riječima vrlo teško može opisati. – naglasio je prof. Šarčević.

Nakon ove prezentacije nazočni su pozvani na osvježenje u prostorijama dvorane.