Promocija knjige Kiseljačanina Josipa Milanovića, “Gromoglasni šapat”, održana je večeras u Prozoru u sklopu 6. ramskih dana kulture.

Autor knjige Josip Milanović piše pod svojevrsnim pseudonimom Piso J a večeras je u Prozoru privukao velik broj posjetitelja koji su došli podržati ga ali i kupiti knjigu.

Knjigu je, kako kaže, pripremao skoro tri godine: "Knjiga je moje malo umjetničko djelo u koje sam istresao dušu, najljepše, najskrivenije, najbolnije i radosnije dijelove sebe", kaže Milanović.

Ono što je svojim „Gromoglasnim šapatom“, riznicom vlastitih iskustava kako je Josipovu knjigu nazvala recenzentica Sandra Bjelan- Guska, poručio sam autor, jest da vrijedi biti emotivan, pokazivati i dijeliti emocije, pa čak i u okrutnom svijetu razaranja i ratova u kojem nam se ponekad čini kako su emocije i empatija nestali.

Predstavljanje knjige glazbom su uveličali David Glibo i Ivan Vlajčić. Voditeljica programa bila je Ana Beljo.

O Josipu

Josip Milanović rođen je 1989. godine. Osnovnu školu završio je u Gromiljaku, srednju medicinsku školu u Kiseljaku, nakon čega upisuje Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu, odsjek sanitarno inženjerstvo, nakon čega stiče i titulu magistra zdravlja i ekologije.

Radio je i kao voditelj raznih događaja u Bosni i Hercegovini, od izbora najboljih sportaša, raznih plesnih natjecanja, događaja, a najviše je ponosan na voditeljsku ulogu tijekom pastoralnog pohoda pape Franje u BiH, gdje je vodio pretprogram na Koševu pred 70 000 ljudi.

Pleše i plesom se profesionalno bavi već 25 godina.

FOTO: Mario Beljo