U organizaciji Udruge 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola, večeras je u Prozoru predstavljena knjiga pod nazivom "Domovinski rat, pregled političke i diplomatske povijesti“, koju su priredili dr. Ante Nazor i Tomislav Pušek.

Knjigu su predstavili i o njoj govorili:

dr. Ante Nazor, Urednik i ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.
don. Željko Marić govorio je o ulozi Crkve,
umirovljeni brigadir Ilija Petrović kao sudionik događaja o kojima knjiga govori

O knjizi dr. Ante Nazor kaže:

Ova je knjiga pregled političke i diplomatske povijesti Hrvatske u herojskom Domovinskom ratu. Obuhvaća razdoblje neposredno uoči stvaranja samostalne i suverene hrvatske države te velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku, odnosno borbu hrvatskih branitelja i diplomatsko djelovanje hrvatske vlasti za njezino međunarodno priznanje i teritorijalnu cjelovitost, sve do završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja 15. siječnja 1998. godine.

Sadržaj knjige je kronološki podijeljen u deset poglavlja, s brojnim podnaslovima u kojima se razabiru, također kronološki posložene, podteme, sadržajno važne za sustavni i cjeloviti prikaz događanja u Domovinskom ratu. Svako je poglavlje napisano kao samostalna jedinica i upućuje na relevantnim mjestima na druga poglavlja. Bogatstvo fotografija i zemljovida omogućuje čitateljima vizualni doživljaj događaja o kojima se govori.

U knjizi je, pozivanjem na dokumente, stručne rasprave i važne dogovore članova najviših državnih tijela koji su u tom vremenu aktivno sudjelovali u kreiranju hrvatske politike i stvaranju suverene hrvatske države, opisan dio unutarnjeg i međunarodnog ambijenta u kojemu je nova država proklamirana, a koji je važan i za razumijevanje okolnosti borbe hrvatskih branitelja i djelovanje hrvatske diplomacije.