U organizaciji HKK Rama uz potporu generalnog pokrovitelja Općine Prozor-Rama, te niza vjerni sponzora večeras u Prozoru završen je 21.Streetball Rama - "Davor Ivančić Dačo" na kojem je sudjelovalo ukupno 12 timova.

Trodnevni atraktivni Streetball FIBA 3×3 turnir za seniore odigran je u nazočnosti velikog broja gledatelja na specijalnoj plastičnoj podlozi za basket postavljenjoj na igralištu OŠ "Marko Marulić" u Prozoru.

Tim "GOLD UNIST" (Andrija Galić, Ivan Vrgoč, Zvonimir Kulić-Nikolić i Nikola Batistić) pobjednici su  21.Streetball Rama 2023. u Prozoru, nagrađeni su s peharom i novčanom nagradom u iznosu od 4000 KM. Oni su u finalu pobjedili tim ''Alf Market" (Patrik Ćavar, Danijel Škarica, Mihael Škarica i Nedim Mustafica) s rezultatom 16:12, kojima je pripala nagrada za drugo mjesto u iznosu od 2000 KM. Timu "Inving 3x3" (Nikša Milunović, Stefan Milošević, Aleksandar Ivetić i Đorde Topalović) za osvojeno treće mjesto pripala je nagrada u iznosu od 1000 KM.

Rezultati završinice:

1/4 finala:

Inving 3x3 - Lištica 21:11
Caffe Mammals - GOLD UniSt 15:21
Caffe bar Bulldog - HKK Tomislav 21:19
Alf Market - Sportko 22:14

1/2 finala:

Inving 3x3 - GOLD UniSt 17:19
Caffe Bulldog - Alf Market 19:21

Za 3.mjesto

Inving 3x3 - Caffe bar Bulldog 21:15

FINALE:

GOLD UNIST - ALF MARKET 16:12

Pobjednik u zakucavanju Matej Mamić te u tricama Patrik Ćavar nagrađeni su po 100 KM.

21.Streetball Rama - Davor Ivančić Dačo je bodovan u okviru lige ProTour 3x3 BiH i igran je po službenim FIBA 3x3 pravilima na kojem su svih 38 utakmica sudili: Ilija Mišura i Luka Brekalo. Da podsjetimo turnir za juniore biti će sutra, 31.7.2023., ukupnog nagradnog fonda od 900 KM i za one najmlađe uzraste u vrijednosti 200 KM. (Prijave timova na taj dan do samog početka turnira!)

Svi rezultati, raspored utakmica, spisak igrača i ostalo tijekom turnira blagovremeno je ažurirano na stranici "Streetball Rama", "ProTour BiH" i na službenoj stranici međunarodne svjetske organizacije za basket "playfiba3x3" uz praćenje lokalni medijski pokrovitelja: rama-prozor.info, ramski-vjesnik.ba i radio postaje Rama. Završnica turnira uživo je se mogla pratiti na YouTube kanalu "Sport Hercegovina".
 


Gledatelji su osim navijanja i pozornog praćenja utakmica imali prigodu na štandu kupiti privjeske u izradi članova udruge “Djeca nade” te na taj način simbolično pomoći radu udruge, a istovremeno kupovinom majica i dukserica HKK Rama dati potporu budućem radu kluba.

21.Streetball Rama 2023. - Davor Ivančić Dačo protekao je u fantastičnoj športskoj atmosferi uz nazočnost velikog broja gledatelja posebno mladi osoba i djece a imao je međunarodni karakter jer na turniru su nastupili igrači iz desetak gradova iz tri države: Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na kraju u ime organizacije turnira se zahvaljujemo svim pokroviteljima i osobama koji su na bilo koji način dali potporu ovom športskom događaju, hvala vjernoj publici na posjeti, timovima i igračima na korektnom i športskom takmičenju a iskrene čestitke idu pobjednicima i nagrađenim. Ove godine košakaški klub pod imenom HKK Rama ispisao je svoju povijest osvajanjem seniorskog prvenstva KS Herceg-Bosne a organizacijom 21.Streetball Rama turnira je na najbolji način iz Prozor-Rame u svijet odlaslana još jedna predivna športska priča.

Tekst: Ivica Čuljak
Foto: Tomislav Bošnjak