Danas, 17. rujna na Dvadesetčetvrtu nedjelju kroz godinu u nazočnosti vjernika, učenika, roditelja, nastavnika, profesora, vjeroučitelja, odgojitelja... početak nove školske, ali i katehetske godine u župi Presvetog Srca Isusova Prozor obilježen je slavljem svete Mise i Zazivom Duha Svetoga.

Slavlje sv. Mise uz koncelebraciju prozorskog kapelana Stjepana Didaka i domaćeg sina Branka Jurića predslavio je novoimenovani prozorski župnik Marko Tomić.

Svečanosti euharistijskog slavlja svojim pjevanjem, sviranjem, ministriranjem, čitanjem, prinosom darova pridonijeli su djeca i mladi župe Prozor uz svekoliku organizaciju i suradnju župnika, župnog vikara, redovnica, roditelja, učitelja, odgojitelja i vjeroučitelja.

U sklopu svoga obraćanja nazočnima župnik Marko izrekao je promišljanja vezana za prijateljstvo, činjenje dobra, oprost, povjerenje, ljubav, iskustvo ...,  a u završnom dijelu sv. Mise, učenike je pozvao na marljivost, a učitelje na strpljivost.

Slavlje sv. Mise svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su su članovi župnog Zbora mladih predvođeni novom časnom, s. Marinelom Zeko, SMI.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić, vjeroučitelj