Već tradicionalno se u rujnu, druge nedjelje nakon Male Gospe, u Sesvetskoj Sopnici u Zagrebu, održavaju „Ramski susreti“. Tako je bilo i danas.

U crkvi svete Marije Anđeoske svečano misno slavlje u 11 sati, uz suslavlje nekoliko svećenika, predvodio je fra Stjepan Pavličević, rodom sa Šćita. Sv. Misu svojim pjevanjem uzveličale su ramske Arabelle.

Nakon mise druženje je nastavljeno u kripti crkve a susret su i ove godine organizirali Franjevački samostan Rama-Šćit i Ramska zajednica Zagreb.

"Tradicionalni 'Ramski susreti' Sesvetska Sopnica 2016. pod visokim pokroviteljstvom g. Andrije Mikulića, predsjednika Skupštne grada Zagreba, protekli su u lijepom ozračju i zajedništvu. Ramska Zajednica Zagreb u suradnji sa župom Marije Anđeoske iz Sesvetske Sopnice i župom Uznesenja Blažene Djevice Marije sa Šćita uspjela je okupiti preko 400 Ramljaka i prijatelja Rame. Sv. Misu vodio je fra Stjepan Pavličević, koji je ukazao na vrijednosti susreta i podržao ovu tradiconalnu manifestaciju. Fra Andrija Jozić, ramski gvardijan, uz pozdrave, također je ukazao na iseljavanje Ramljaka koje treba zaustaviti i Ramu očuvati." - kazao je u izjavi za naš portal g. Vladimir Kuraja.

Popratili smo ovaj događaj a u Galeriji pogledajte nekoliko fotografija s ovog susreta.
 
Foto: Matea Jeličić