Uspeti se na najviši vrh planine Raduše u periodu kada na njoj nema snježnog pokrivača, nije neki osobiti izazov. Uspeti se na Idovac kada je snijeg apsolutni gospodar na Raduši, to je potpuno drukčija priča. Iako je za nama više od pola ožujka, snijeg još uvijek suvereno vlada Radušom, a tako će ostati još jedan dulji period, posebno u višim predjelima.

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, ali i uvjeta na samoj planini, HPD „Rama“ je organizirao uspon na Idovac  na kojemu su, uz članove sudjelovali i njihovi gosti,  kojima je ovaj uspon bio prvi „susret“ s najvišim vrhom planine Raduše.

Sunčano nedjeljno jutro, bilo je uvod u dan kakav se samo može poželjeti, posebno na planini. Visoka dnevna temperatura „došla“ je i u najviše predjele, tako da se i na samom Idovcu snijeg pretvarao u vodu koja je odatle započinjala svoj put u niže predjele, većim dijelom prema Ramskom jezeru.

Dobro društvo, priroda, snijeg ali i sunce obilježili su prvi "ozbiljniji“ uspon u novoj sezoni planinarenja. Nakon Raduše, uskoro će slijediti novi usponi. Pridružite se HPD-u "Rama“, izađite u prirodu, upoznajte i doživite Ramu.

Foto: Nikica Beljo