Jučer je  u Podboru održan sad već i tradicionalni malonogometni turnir povodom vanjske proslave Svete Ane. Na truniru je sudjelovalo devet ekipa i to: Svadbeni salon Podbor, G.S Građenje, Graditelj svratišta, Doljani, Proslap, Rumboci, Jaklići, Torcida Ripci i Gmići zapad.

Nakon cjelodnevnog nadmetanja u finale su se probile ekipe Rumboka i Jaklića a pobjednik finalnog meča  dobio se tek nakon izvođenja penala, obzirom da je u regularnom vremenu utakmica završena 4:4. Spretniji i sretniji su bili Rumboci i tako osvojili ovaj turnir.

Treće mjesto je zauzela ekipa Proslapa.

U uvertiri ovog turnira organizator je priredio mini turnir za dječake do 13 godina gdje su prijavljene 4 ekipe i to Svadbeni  salon Podbor, Crveni  vragovi, Jaklići i Bijeli tigrovi.     

Ovaj dio događanja u Podboru je zaista bio zanimljiv i djeca su kao i brojna publika s oduševljenjem promatrala majstorije malih majstora nogometa. Na kraju su najuspješniji bili Crveni vragovi (Ploča).

Organizator je osigurao vrijedne nagrade za najbolje ekipe pa je tako pobjednicima turnira pripalo 600 KM i pehar. Drugo mjesto je bilo 300 KM i pehar a treće mjesto 100 KM.

Također za najuspješniju dječju ekipu je osigurano 100 KM, lopta i pehar.

Organizator se zahvaljuje brojnim sponzorima ovog turnira a to su bili :
Svadbeni salon Podbor, G.S Građenje kamenolom, Beljušić d.oo, Laguna club, TG Granit, caffe Set, M.Mild , Malprom Ploča, Antonio benz, Alf Market, Fond za zaštitu okoliša HNŽ, HDZ BiH OO Rama.

Posebna zahvala svim navedenim sponzorima bez čije pomoći se ne bi mogao organizirati jedan ovakav cjelodnevni događaj.

Ono što žalosti je činjenica da iako uredno poslan zahtjev Općini Prozor Rama i Sportskom savezu naše općine nije prepoznat od strane odgovornih tako da je ovaj događaj prošao bez bilo kakve pomoći onih koji bi se trebali brinuti općenito o mladima i sportu i podržavati ovakve događaje.

Poznato nam je da su se drugi turniri itekako podržavali od strane Općine, tim više smo i razočarani odnosom prema ovom kraju Rame.

Bez obzira na sve zahvaljujemo se svima koji su uljepšali jučerašnji dan i doprinijeli da se mladost Rame okupi na jednom mjestu i zajedno u sportskom duhu natječe i druži, a to je nama i bio prvi cilj.

Vidimo se sljedeće godine.     

ORGANIZACIJSKI ODBOR TURNIRA