Danas je na Zahumu, u širem krugu obitelji, prijatelja i poslovnih suradnika, proslavljena prva godišnjica otvaranja restorana „Zaum“. Ovo zdanje je prije godinu dana izgradio i pokrenuo Nikola Džolan sa svojom obitelji. U nekakvim nezgodnim vremenima, u dobu čudnih okolnosti, pandemije coronavirusa, odvažiti se na jedan poslovni projekat nije bilo baš jednostavno. Posebno ako to sagledamo sa aspekta potpunih zabrana, zatvaranja, restrikcija svake vrsta. No, unatoč svemu ovaj objekt je preživio tu prvu i najtežu godinu, mogli bi smo reći dosta uspješno. 

Kako kaže sam vlasnik: „Nije bilo jednostavno ali ni lako, no uspjeli smo opstati i postati prepoznatljivi u onome što radimo, kako tu na lokalnom nivou tako i šire. Naši gosti su raznoliki, od domaćih ramskih ljudi, do turista, izletnika, planinara, i svi oni daju svoj doprinos kako ovome kraju tako i našem objektu. Korona je u istinu omela neke naše planove u smislu uređenje samog objekta i okolnih sadržaja, ali se nadamo da ćemo u što skorije vrijeme i ostvariti ono što smo zacrtali“.

Doista, kako se mjere lagano popuštaju, sve više se na Zahumu zatiču vozila i autobusi iz drugih mjesta u okruženju, ali i iz susjednih država. U blizini je dakako i jedna od najatraktivnijih lokacija s pogledom na gornju Ramu i Ramsko jezero, Umna glava ili popularni vidikovac. Svakako je to mjesto koje privlači brojne posjetitelje, a uz planinarenje po okolnim planinama i prirodne ljepote, za okrjepu je tu najbolji izbor restoran „Zaum“, vlasništvo obitelji Džolan. 

Želimo im da i u nadolazećim danima i godinama rade uspješno, i sa punim entuzijazmom kao i ovu prvu godinu. Da izdrže nedaće i hrabro koračaju ka svome poslovnom uspjehu. Naravno, gosti su tu da upotpune sliku ovoga zdanja i da se zadovoljni uvijek ponovno vrate i uživaju u specijalitetima domaće ramske kuhinje.