Već tradicionalno se u rujnu, druge nedjelje nakon Male Gospe, u Sesvetskoj Sopnici održavaju “Ramski susreti”. Tako je bilo i u nedjelju, 16. rujna 2018.

U župnoj crkvi B.D. Marije Anđeoske svečano misno slavlje u 11 sati, uz suslavlje osam svećenika, predvodio je fra Stipan Radić. Svetu misu pjevanjem su uzveličale ramske Čuvarice.
 


Na kraju misnog slavlja predsjednik Ramske zajednice Zagreb Mato Fofić, pozdravio je sve nazočne. Fra Andrija Jozić, gvardijan ramski, u govoru na kraju mise pozdravio je sve nazočne te se zahvalio organizatorima: Župi B.D. Marije Anđeoske, župniku fra Zdravku Dadiću te vikaru fra Stipi Karajici; Ramskoj zajednici Zagreb, predsjedniku Mati Fofiću i Upravnom odboru. Veliko hvala i donatorima koji su omogućili jelo i piće za okrijepu.

Posebno iznenađenje na kraju svete mise bio je koncert etno-skupine Čuvarice. Pod vodstvom prof. Biljane Glibo ova ramska ženska vokalno-instrumentalna skupina oduševila je sve prisutne.

Druženje uz ramsku rakiju, šljive, pogaču i ostale delicije u kripti župne crkve u Sesvetskoj Sopnici potrajalo je do kasnih popodnevnih sati.

Foto: Vladimir Kuraja i Šimun Babić