Kenijac Samuel Kiplimo koji je 21 kilometar istrčao za 1 sat, 4 minute i 7 sekundi, pobjednik je 19. Splitskog polumaratona.
Slavio je pola minute ispred svojih zemljaka Joela Mwangija i Evansa Tanuija Kipngeticha.

Slovenski predsjednik Borut Pahor je s vremenom 1 sat, 58 minuta i 14 sekundi zauzeo 809. mjesto.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Etiopljanka Buzuayehu Mohamed Ahmed s novim rekordom staze – 1 sat, 13 minuta i 19 sekundi. 8 sekundi je zaostala njena zemljakinja Genet Beyene, a pet i pol minuta Splićanka Nikolina Šustić, svjetska prvakinja na sto kilometara. Posljednja je kroz cilj prije podneva do kada je bilo vremensko ograničenje prošla Irma Zerdo iz Visokog koju je dočekala posebna nagrada.

Od 2500 prijavljenih, ciljem na Rivi prošlo je 1866 trkača kojima su pripale medalje u obliku Dioklecijanove palače.

Pobjednici utrke na 5 kilometara su Rijad Musić iz Sarajeva i Ivona Zemunik iz splitskog ASK-a. Njima je pripao Trofej Slobodne Dalmacije. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je zauzeo 108. mjesto u muškoj konkurenciji.

Ramski polumaratonci su nastupili u štafetnom polumaratonu gdje su zauzeli dobro 7. mjesto s vremenom 1:42:45 u sastavu Stipo Kuraja, Franjo Banušić i Ante Pavličević. Dok je u pojedinačnoj konkurenciji Dragan Baketarić oborio svoj osobni rekord vremenom 1:51:00.

Ovo je za Antu Pavličevića bila jubilarna 30 utrka.

Idući nastup Ramskih polumaratonaca je 23.3.2019. u Mostaru.