Košarkaši HKK Rame postali su prvaci lige Košarkaškog Saveza Herceg Bosne nakon što su u „Gradskoj sportskoj dvorani“ Prozor u četvrtom finalnom susret doigravanja za prvaka pobijedili HKK Čapljinu s rezultatom 86:68

Najučinkovitiji za HKK Rama bili su: Patrik Ćavar s 29, Ivica Tomić s 15, Ante Ćališ i Vilim Perković sa po 14 poena a za HKK Čapljinu: Mateo Barbarić s 20 i Valentin Jurković s 19 poena.

Pregled utakmice po četvrtinama:

HKK Rama – HKK Čapljina  86:68 (3:1)
(19:14, 28:20, 24:12, 15:22)

Kompletan sastav HKK Rama ove sezone: Ante Ćališ, Patrik Ćavar, Ivan Anić, Vilim Perković, Petar Begić, Ivica Tomić,  Marko Meštrović, Ante Žuljević, Josip Knježević, Ivan Džolan, Luka Meštrović, Ivano Petrović, Danijel Škarica i Ante Ćavar. Trener: Ivica Vukoja, pomoćni treneri: Anto Burić i Mijo Knježević.
Konačni rezultat finalne serije:

HKK Rama – HKK Čapljina 3:1
(65:62, 70:64, 71:72, 86:68)

Velika pobjeda kluba, veliki uspjeh športa, veliko i zdušno navijanje u fantastičnoj atmosferi gdje je čak sat vremena do početka utakmice dvorana bila popunjena s navijačima kojima su „Štangari“ pripremili rekvizite za prigodnu koreografiju. Svi oni koji nisu mogli ući u dvoranu gledali su utakmicu u izravnom prijenosu na „SPORT Hercegovina“ ili na „RTV Herceg Bosne“. Bitno je istači da je seniorski tim do šampionskog uspjeha podržalo niz pokrovitelja od koje smo većinu u ranijim objavama spomenuli.

Po završetku utakmice predstavnici Košarkaškog Saveza Herceg Bosne podijelili su medalje igračima, prvaku HKK Rami uručili su pehar a viceprvaku HKK Čapljini prigodnu plaketu. S ovom današnjom utakmicom seniori Rame su osvajanjem lige KS Herceg Bosne završili svoje natjecanje za sezonu 2022/23. Statistički podaci pokazuju također da je ove sezone HKK Rama zasluženo broj 1. U ligi KS Herceg Bosne odigrali su 21 utakmicu, imaju najbolji omjer s 17 pobjeda i 4 poraza, postigli su najveći broj poena 1858 ili 88,5 u prosjeku po utakmici, imaju najviše asistencija i skokova. Pojedinačno prvi strijelac lige je Patrik Ćavar s ukupno 466 poena dok je najbolji igrač lige Ante Ćališ s 17,1 poena, 3,1 asistencija i 7,6 skokova u prosjeku po utakmici. Sukladno svemu tome najbolji trener lige je Ivica Vukoja. Oboren je rekord po broju gledatelja u „Gradskoj sportskoj dvorani“ u Prozoru. U ligi od svih timova HKK Ramu je u prosjeku pratilo najveći broj navijača po utakmici. Također, zabilježeno je ogromno zanimanje i praćenje košarke iz Rame putem medija, internet portala kao i na društvenim mrežama.

Uz čestitke svim igračima i rukovodstvu tima da spomenem da je ovo drugi naslov točno nakon 20.godina kada je HKK Rama postala prvi put prvak Herceg Bosne u sezoni 2002/03. u  „južnoj skupini“. S osvajanjem lige KS Herceg Bosne 2022/23., imati će mogućnost HKK Rama da iduće sezone nastupi u elitnom društvu u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine, o čemu će se klub naknadno izjasniti.

Tekst: Ivica Čuljak / Foto: Tomislav Bošnjak / www.rama-prozor.info