Sunčano zimsko jutro, dovoljan je razlog za ljubitelje skijanja da se zapute negdje na planinu i dan iskoriste što bolje mogu. Jedno od skijališta koje zadnjih godina, polako ali sgurno postaje često odredište brojnih skijaša iz cijele BIH, ali i susjedne Hrvatske, jest skijalište koje se nalazi na sjevernoj strani planine Raduše. Jedna od prednosti lokacije ovoga skijališta jest upravo ta sjeverna strana na kojoj snijeg puno dulje izdrži nego na nekim drugim skijalištima.

Zbog idealnog položaja, opremljenosti, ali i gastro ponude, Ski centar Raduša, postaje sve poznatije među ljubiteljima skijanja.



Osim skijaša-rekreativaca, ovo skijalište privlači i skijaške klubove, koji organiziraju svoje škole skijanja tijekom kojih brojni mladi skijaši prave svoje prve metre prijeđene na skijama.

Iskoristivši lijep, sunčan zimski dan, i mi smo se, preko Pidriša zaputili u podnožje planine Raduše s ciljem posjeta Ski centru Raduša. Dolaskom do restorana i mjesta gdje završava staza, po registarskim pločicama automobila, odmah smo se uvjerili da za brojne Splićane vožnja od tri sata nije nikakav problem. Osim Splićana, koji su danas na Raduši bili najbrojniji, moglo se vidjeti i zagrebačkih, dubrovačkih i makarskih registarskih pločica.



Između brojnih Splićana, upoznali smo Antu i Gorana, koji su ovdje po prvi put, ali kako kažu, sigurno ne i posljednji. Došli su po preporuci prijatelja i više su nego zadovoljni onim što ih je dočekalo. Kroz razgovor, za portal Uskoplje.info između ostaloga, kazali su: “Ovo je skijalište koje vrijedi posjetiti i isvakako ćemo drugi put doći još ranije i ostati još duže”.

Također tu smo sreli i skupinu djece iz Bajna Luke, njih tridesetak koji ovaj vikend provode na našoj ljepotici kao polaznici škole skijanja. To su djeca od pet do petnaest godina, koja svoje skijaške vještine bruse uz svoje instruktore. Razgovarali smo s voditeljima Vukom Todorovićem i Filipom Babićem koji vode školu skijanja "Casper". I oni su po prvi put došli na Radušu sa svojom školom i jako su zadovoljni viđenim. - Do sada smo bili na svim skijalištima u Bosni, ali sa sigurnošću mogu reći da ovo skijalište ima perspektivu. Naravno da uvijek može bolje, ali definitivno ovo je skijalište koje treba posjetiti. Uređene staze, uredan pristupni put, sigurno se vidimo uskoro, rekli su Vuk i Filip.



Dan proveden na skijalištu s brojnim skijašima, jasno kazuje kako je izgradnja ovoga skijališta bila pun pogodak. Bez ikakve dvojbe, možemo se složiti s riječima naših sugovornika, Ski centar Raduša definitivno ima dobru i perspektivnu budućnost.

Uskoplje.info