Danas, 3. travnja na Petu korizmenu (Gluhu) nedjelju, pobožnošću križnoga puta na Uzdolskoj kalvariji završile su korizmene pobožnosti na otvorenome u župi sv. Ivana Krstitelja Uzdol.

Sama pobožnost započela je u 15 sati okupljanjem vjernika kod prve postaje ponad zaseoka Kolakušići.

Ovo-nedjeljnu pobožnost predvodio je mjesni župnik vlč. Ivan Ivančević.

Križonoše su bili slijedeći vjernici: Mato Marić, Jakov Kolakušić, Mato Barešić, Ivan Knježević, Željko Vujina, Željko Brajko, Pavo Brajko, Ivo Brajko (pok. Pere), Ivo Brajko (Antin), Petar Budim, Mirko Kolakušić, Žarko Mađar i Stipo Kolakušić.

Uspinjući se Uzdolskom kalvarijom, molitvu krunice, između postaja predvodili su mladi župe Uzdol koji su preuzeli brigu i oko prijenosnog ozvučenja. Tekst himna Stala plačuć tužna mati pjevao je dio članova župnog zbora.

Po dolasku na vrh uzvišenja Gradac točnije kod zavjetne kapelice sv. Majke Terezije, a nakon završetka pobožnosti, nazočnima se obratio vlč. Ivan, zahvalivši se dragome Bogu, svima onima koji su koračali i molili u ovoj i prethodnim pobožnostima križnoga puta, te svima koji su na bilo koji način pridonijeli da sve bude dostojanstveno.

Pobožnost je završila pjevanjem pjesme Došli smo ti Majko draga te zajedničkim fotografiranjem.

Prema župnim oglasima, za vjernike ramskih župa, na Nedjelju Muke Gospodnje (Cvjetnicu), 10. travnja, u župi Rama-Šćit predviđen je Dekanski put križa na otvorenome.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić