U prekrasnoj prirodi na visini iznad tisuću metara nadmorske visine od pamtivijeka se na Pidrišu, filijali župe Uskoplje na blagdan sv. Ante Padovanskoga 13. lipnja okuplja mnoštvo vjernika iz ramske i uskopaljske doline. Tako je bilo i ove godine. Okupilo se mnoštvo vjernika, a kao i uvijek bilo je puno mladih. Mnogi su došli autima, a nije bilo malo onih koji su kao i nekoć došli na zavjet pješice. Uobičajeno je obaviti sakrament pomirenja, obići zavjetnu kapelicu i kip sv. Ante.

Priprava za proslavu patrona filijalne crkve na Pidrišu obavljena je kroz trodnevnicu koja je započela u petak 10. lipnja.

Danas, na sam blagdan sv. Ante, središnje misno slavlje u 11 sati, uz suslavlje četvorice svećenika, predvodio je fra Drago Bojić. U prigodnoj i nadahnutoj propovijedi  fra Drago izrekao je promišljanja vezana za šest pojedinih činjenica iz života sv. Ante. U završnom dijelu između ostaloga, pozvao je nazočne hodočasnike da se poput sv. Ante iskreno obraćaju, razvijaju milosrđe, sućut i strast prema Bogu i drugim ljudima te da živeći po kriterijima Isusa iz Nazareta trude se ostvarivati Božje kraljevstvo na zemlji.

Riječi dobrodošlice, čestitki i zahvale izrekao je fra Vinko Marković, župnik župe Uskoplje.

Portal Rama-Prozor.info popratio je danas i ovaj događaj, fotografije pogledajte u prilogu.