Svečanu pučku Misu, uz koncelebraciju 36 svećenika u dvorištu župne crkve u 11 sati predvodio je ovogodišnji mladomisnik mostarsko-duvanjske biskupije, domaći sin, don Pero Miličević. Prije svečanog euharistijskog slavlja vjernici su imali priliku pristupiti osobnoj Ispovjedi te obaviti pučke pobožnosti.

Riječi prigodne propovijedi izrekao je don Krešo Puljić, sadašnji župnik mostarske župe sv. Tome i nekadašnji don Perin župnik odnosno župnik župe sv. Ivana, apostola i evanđelista Mostar. Nakon što je iznio crtice iz životopisa mladomisnika Pere, u nadahnutoj propovijedi don Krešo protumačio je Perino mladomisničko geslo - Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio (Iv 15, 12). Pjevanje tijekom Misnog slavlja animirala je obitelj Biljane i Milana Glibo iz Prozora, a tijekom dijeljenja pričesti i članovi klape Signum iz Čapljine. Poslije Misnog slavlja uslijedilo je narodno veselje uz druženje i čašicu razgovora, a nakon toga upriličen je mladomisnički svečani ručak za pozvane uzvanike uz prigodni program.

Riječi dobrodošlice i zahvale te čestitki izrekao je mjesni župnik fra Andrija Jozić koji je mladomisniku uručio i prigodni dar – umjetničku sliku. Isto tako, prije završnog blagoslova ovogodišnjih mladomisnika, nazočnima se obratio don Pero koji se zahvalio članovima svoje obitelji, rodbine, prijatelja i dr.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić