U ovom predbožićnom vremenu, kao i većina drugih odgojno-obrazovnih ustanova, OŠ Marka Marulića, prigodnim aktivnostima se priprema za dolazak najradosnije kršćanske svetkovine – BOŽIĆA, rođendana ISUSA KRISTA.
Sukladno tome, već niz godina učenici i djelatnici ove Škole, pripremaju i upriličuju predbožićnu priredbu.

Program priredbe koja je upriličena danas u prozorskom Domu kulture, riječima dobordošlice otvorili su voditelji programa: Ana Marija Dedić i Marko Bošnjak.

U ime Škole, nadolazeći Božić, božićne i novogodišnje blagdane, tijekom prigodnog govora, čestitao je ravnatelj škole gosp. Slavko Bilić.

Tijekom programa nazočnima su se kroz 15 točki predstavili: folklorna, recitatorska, ritmička, dramska i kreativna sekcija, školski zbor te predstavnici pojedinih razrednih odjela.

Program su otvorili predstavnici folklorne sekcije koji su izveli točku Nema lipših u godini dana. Školski zbor Djeca Rame izveo je glazbeni broj - Zvona zvone Božić je, a Sara i Antea izrecitirale su što je i kako izgleda Najljepši darak. Predstavnice ritmičke sekcije (Zvjezdice) izvele su koreografiju Samba lele, a Lorena, Jure i Mia izrekli su recitaciju Polnoćka u mome selu. Igrokaz Sumnjivo lice izveli su predstavnici  dramske sekcije. U nastavku programa, Božićnu čestitku i ime najmlađih učenika škole uputile su Anđelina i Lucija, a nakon njih Djeca Rame otpjevala su pjesmu Pastorale. Za nastavak obrog raspoloženja pobrinuli su se trećaši koji su izveli Božićni brzojav. Ljepotu Bijelog Božića nazočnima su kroz recitaciju dočarale Sara, Antea, Patricija, Divna i Bruna. Predstavnici ritmičke sekcije i plesne skupine UniQue izveli su točke Život nije siv i Mr.Policeman, a nakon njih petaši Jure, Petar i Ivan kroz skeč Cigarete na šaljiv način pokazali su dječiju domišljatost. Recitaciju Božić je došao na zanimljiv način izrekli su Mile i Ivan, a program je pjesmom Betlehemska sveta noć zatvorio školski zbor Djeca Rame.

Za uređenje pozornice koja je bila ukrašena prigodnim dekoracija, potrudili su se učitelji:Tihomir Marić, Ivanka Škoro i Ivana Cvitanović, koji su uz pomoć učenika i roditelja osmislili i ukrasili pozornicu.

Članove Svete obitelji, Mariju i Josipa uprizorili su maleni glumci Karla i Tomislav.

Osim vrijednih učenica i učenika za ostvarenje ovoga lijepoga događaja svakako treba zahvaliti i voditeljima sekcija, djelatnicima škole, roditeljima, jednom riječju dobrim ljudima.

Osim ove priredbe, učenici predvođeni učiteljicma, jučer su izveli priredbu i u PŠ Lug.

NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ I SVETO POROĐENJE ISUSOVO! SRETNA VAM I BLAGOSLOVLJENA NOVA 2018. GODINA!

OŠ Marka Marulića Prozor