Spomenuta tvrtka je s načelnikom naše općine Jozom Ivančević i Generalnim direktorom Fondacije za održivi razvoj Bosne i Hercegovina Safetom Daut potpisala Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji sanitarnih čvorova u OŠ "Ivan Mažuranić" na Gračacu i OŠ "Marko Marulić" u Prozoru. Vrijednost radova definiranih u ugovoru je 61.378,79 KM. Fondacija ODRAZ snosit će 70% troškova, odnosno 42.178,79 KM dok će općina Prozor-Rama financirati ostatak. Radovi bi trebali biti završeni za mjesec dana.

Ravnatelji dviju osnovnih škola,''Marka Marulić'' i ''Alije Isaković'' već godinama slušaju primjedbe roditelja učenika koji pohađaju nastavu u ovoj zgradi na ovaj gorući problem u školi, i tek sad oni, kao i svi djelatnici škole mogu biti zadovoljni jer se napokon krenulo u realizaciju projekta koji je prvenstveno u interesu učenika, ali i svih djelatnika. No, saniranjem ovog problema rješit će se samo jedan u nizu problema s kojima se susreću uposlenici u školi, ističu ravnatelji. Naime, nije nepoznato da je krov škole u katastrofalnom stanju, i svake padaline stvaraju sve veće probleme jer krov propušta i samim time uništava plafon učionica na drugom katu. Također ističu kako je prijeko potrebna izmjena djela dotrajale stolarije, kao i postavljanje nadstrešnice na ulaz pred školu. Ravnatelji su složni kad kažu kako se nadaju da na saniranje ovih problema neće čekati godinama koliko se čekalo na rješavanje sanitarnih čvorova, samim time jer je naša općina već upoznata sa svim problemima s kojima se susreću u ovoj školi, te se nadaju da će se svi problemi riješiti tjekom ove godine.

Nakon što se završe radovi u Osnovnoj školi u Prozoru, radnici nastavljaju s radovima u OŠ Ivana Mažuranić na Gračacu, te se nadamo da će ove škole dobiti novi izgled i ambijent oko sebe na dobrobit svih učenika, ali i djelatnika škola.

OŠ Marka Marulća Prozor