U organizaciji Hrvatske katoličke misije  Bl. Alozije Stepinac u Salzburgu, održana je donatorska večer za obnovu vodotornja u Vukovaru.

Na donatorskoj večeri nastupali su:
HKUD Vilim Cecelja iz Salzburga
HKUD Croatia iz Innsbrucka,
HKUD iz Kufsteina
Bend  Mjesečina

U programu su učestvovali i članovi HKUD iz Uzdola sa svojim župnikom don Miljenkom Džaltom koji je tom prigodom napravio poveznicu između Vukovara i Uzdola, darujući gradonačelniku Vukovara prof.  Ivanu Penavi Uzdolski križ kao simbol stradanja Uzdola i Vukovara, koji će naći mjesto u jednom od muzeja herojskog grada Vukovara.

Program su vodili Joža i Andrijana Dragić.

Dobrotom gospodarstvenika (a posebno se ističu gospodarstvenici iz Rame g. Davor Drežnjak i g. Ivan Pavlović koji redovito sudjeluju u svim humanitarnim akcijama koje priređuje Hrvatski centar Salzburg) uslijedila je bogata tombola na čemu iskreno zahvaljujemo, a sve se dogodilo pod budnim okom voditelja misije fra Zlatka Špehara i neumornog vijećnika u misiji gosp. Jože Dragića.

U prepunoj dvorani izmijenjivali su se govornici i nastupi kulturno umjetničkih društava i Mjesečine benda sve do ranih jutarnjih sati, izražavajući svoju potporu obnovi vodotornja u Vukovaru i stvaranju novog hrvatskog zajedništva.

Iskreno zahvaljujemo na pozivu na ovu donatorsku večer obogaćenu susretom sa divnim ljudima koji čuvaju svoje korijene u tuđini gradeći novo zajedništvo hrvatskog naroda.
 
                                                                                                             Don Miljenko Džalto, uzdoljski župnik

U nastavku pogledajte fotografije foto studia SB iz Rame