Sedmi međunarodni karate turnir "Rama open 2016", održan je danas u Gradskoj dvorani u Prozoru.

Turnir je organizirao KK 'Empi', koji je ujedno proslavio i 10. godišnjicu svoga rada i postojanja, pod pokroviteljstvom općine Prozor-Rama.

Na turniru se natjecalo 48 klubova iz BiH i regije, odnosno više od 500 natjecatelja.

Svečano otvaranje turnira proglasio je Josip Juričić, pomoćnik načelnika općine Prozor-Rama.

- Općina Prozor-Rama već 10 godina podržava rad KK 'Empi' i već sedmu godinu pordžava turnir koji je izrastao u jedan respektabilni sportski događaj. S obzirom na to da vidimo kako se organizator dobro potrudio i pripremio vrhunsku listu natjecatelja, nama kao Općini je drago što kroz ovaj sport dobivamo jednu posebnu promociju općine Prozor-Rama - kazao je Juričić te uz izražavanje zahvalnosti Organizacijskom odboru i KK 'Empi' proglasio turnir otvorenim.

Natjecatelji su se borili za medalju u mnogim kateogrijama, no ono što je posebnost današnjeg turnira je kategorija koju su organizatori uveli od ove godine "Seniori open".

Franjo Križanac, predsjednik Organizacionog odbora kazao je kako su svi najbolji karatisti iz BiH, koji se natječu u kategoriji seniora, došli danas kako bi se borili za titulu šampiona Rama Open-a.

- Prezadovoljan sam današnjim održanim turnirom, kao i samim odzivom velikog broja natjecatelja i publike. Sama činjenica da je danas nastupilo 48 klubova, odnosno preko 500 natjecatelja iz BiH i regije, što je više za stotinu natjecatelja nego prošle godine, te kako su na turniru sudili vrhunski europski sudci, govori o razini kvalitete ovoga natjecanja, ali i o budućnosti i razvoju karatea u našoj općini ali i u cijeloj BiH - kazao je Križanac u izjavi za Fenu.