U nedjelju, 8. svibnja 2022. pod svetom misom u kapelici Franjevačkog samostana Rama-Šćit upriličen je obred primanja novih članova u Franjevačku mladež. Na početku misnog slavlja riječ pozdrava uputio je fra Andrija Jozić, ramski gvardijan i župnik.

Misu je predvodio fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene uz koncelebraciju gvardijana fra Andrije Jozića, fra Marka Bandala i fra Gorana Barešića, koji je pastoralno radio s framašima.

Obredu primanja pristupilo je 20 framaša, a 6 novih članova svoj put formacije u Franjevačkoj mladeži nastavljaju kao simpatizeri. Nakon propovijedi fra Davora Petrovića, framaši su spremno izrekli svoje: „Evo me.“ – odazivajući se pozivu nasljedovanja Krista po primjeru svetog Franje Asiškog. Pod svetom misom pjevao je zbor Frame Rama-Šćit.

Po završetku mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje te domjenak i druženje za domaće framaše i njihove goste iz Frame Bugojno i Frame Gračac. Našim framašima želimo obilje Božjeg blagoslova i ustrajnost na Kristovu i Franjinu putu.