Danas je na mjestu Odornica pored spomen-obilježja služena sv. misa za sve pobijene na Maglicama u listopadu 1942. godine. Misu je predvodio fra Branko Malekinušić, župni vikar Franjevačkog samostana na Šćitu.

Nakon što su početkom listopada 1942. godine u Doljanima pobili sve što su stigli, četnici su se iz nekoliko pravaca spustili na Maglice i krenuli s pljačkom, paleži i ubojstvima. Na mjestu Odornica iznad Maglica doveli su 18 muškaraca i tu ih strijeljali. Najmlađi ubijeni, Nikola Beljo, imao je tek osamnaest godina. U širem području sela ubili su još šest stanovnika.

U otimanju nevinih žrtava od zaborava, svakako treba spomenuti ramske fratre koji su odmah nakon što se smjelo javno spomenuti četničke zločine, započeli s komemoracijom svim ramskim žrtvama. Dan sjećanja na sve ramske žrtve obilježava se svake godine, druge nedjelje u listopadu, tako će biti i ove.

U nedjelju, 15. listopada 2017., u 11 sati, dvorište na Šćitu bit će mjesto molitve za sve stradale čija imena su upisana na spomen obilježju podno Ramskog križa, njih ukupno 1529. Dođite i pomolite se!

Više o pokolju na Maglicama pročitajte i pogledajte ovdje.